w w w . v a k a n t i e n a a r n o o r w e g e n . n l

vakantie noorwegennorway vliegenvliegvakantie noorwegenstad steden vliegen noorwegen

 

 

Vliegen naar Noorwegen... De laatste jaren is het steeds populairder geworden. Mede door de lagere prijzen en door het aanbod van bussen en huurauto's bij vliegvelden in Noorwegen.

 

 

 

Vanaf Gardermoen, het vliegveld van de hoofdstad Oslo, is het zelfs mogelijk om met een snelle treinverbinding naar Oslo centrum te reizen.

Prijzen van vliegtickets kunnen enorm varieren. De prijs van een ticket is o.a. afhankelijk van het seizoen, de vliegmaatschappij, de bestemming in Noorwegen en uw wensen t.a.v. comfort/reistijd.

Op deze pagina wat meer informatie over het vliegen naar en in Noorwegen en tips mbt het boeken van vliegtickets. 

 

Braathens - binnenlandse vluchten geheel oost/midden noorwegen

 

Wideroe Norsk Air - gehele westkust + eilanden (waaronder lofoten)

 

Deze vliegmaatschappijen vliegen door heel Noorwegen. Denk dan aan ongeveer 45 verschillende locaties. In combinatie met een huurauto kun je dus vrijwel overal in Noorwegen komen.

Op het kaartje hieronder een overzicht van de grotere vliegvelden/luchthavens in Noorwegen. Deze luchthavens zijn doorgaans makkelijker bereikbaar vanaf Oslo dan de andere plaatsen. Wilt u zo snel en goedkoop mogelijk reizen dan is het aan te raden een van de ze luchthavens als eindbestemming te kiezen.

Voor diegenen die gaan vissen in noordelijk Noorwegen; gaat u bijvoorbeeld in de buurt van een wat groter vliegveld op visvakantie dan kunt u zich meestal laten ophalen bij het vliegveld. Dat scheelt u een dure vervolgreis.

De luchthavens met een groene circel zijn grotere luchthavens. Naar deze luchthavens gaan dan ook frequenter vluchten dan naar de kleinere plaatsen.

 

luchthavens noorwegen belangrijk (grotere luchthavens)

 

TIP!

er is een aparte pagina over Oslo Gardermoen airport. Op die pagina krijgt u ook extra informatie m.b.t. binnenlandse vluchten / vluhten vanaf Oslo > Naar Oslo en dan / binnenlandse vluchten vanaf Oslo

 

 

KOSTEN / PRIJZEN | IS VLIEGEN IN NOORWEGEN DUUR ?

Wat kost vliegen binnen Noorwegen?

Binnenlandse vluchten in Noorwegen kunnen met betrekking tot de prijs ook ver uit elkaar liggen. Reken op een bedrag tussen de 200 en 700 Euro (Oslo Trondheim retour). Ook hier is het zaak goed te vergelijken. Ik kon het echter niet laten even uit te proberen wat het zou kosten als ik nu mijn vliegvakantie ga plannen.

Bij wijze van steekproef de website van cheaptickets bezocht. Met als fictief idee naar Oslo te willen vliegen in augustus 2015. En een fictieve reis naar Bergen ook in juli 2016. Zie hier mijn bevindingen;

Vliegen naar Oslo (informatie verkregen op 14 - 7 -2016 via Cheaptickets)

Hou er rekening mee dat prijzen altijd kunnen wijzigen. Zie dit experiment als een indicatie.

Voor een actueel beeld kunt u het beste zelf de gegevens invoeren op de website van cheaptickets; > ga naar de alinea "vliegtickets vergelijken"

 

Een indruk van de kosten;

Allereerst krijg ik een overzicht van het aantal vluchten per week. Dat zijn er in dit geval 48.

Ik wil graag op vrijdag naar Oslo en wil twee weken later weer op vrijdag terug naar Nederland.

Ik kies dus als vetrekdatum vrijdag 19 augustus Ik kies vervolgens voor klasse economy en 2 volwassenen.

Let op! vaak moet je bij het invullen van de vertrekdatum daaronder ook gelijk de retourdatum opgeven. Als u dat vergeet en de retourdatum dus standaard op dezelfde dag staat kan de ticketprijs veel lager zijn dan dat u een andere vertrekdatum invult.

Retourdatum is in mijn geval nu 2 September(2 weken Noorwegen).

Verder kun je op de sites aangeven of je alleen op die exacte data kan vliegen of dat je flexibel bent.

In dit geval ben ik niet flexibel en wil ik dus echt op vrijdag naar Noorwegen en vanuit Noorwegen een week later, ook op vrijdag, terug naar Nederland.

Nadat ik de gegevens heb ingevoerd verschijnt er een overzicht.

Ik kies in dit geval natuurlijk voor de bovenste optie omdat die het voordeligst is.

Kortom; ik kies nu voor deze planning:

 

Cheaptickets goedkoopste optie naar Oslo en weer terug vanuit Amsterdam

vliegtickets noorwegen amsterdam oslo prijs 2016bron: cheaptickets.nl

Voor circa 110 - 150 EURO heb je dus een retour Amsterdam Oslo (per persoon).

Eerlijk gezegt valt deze prijs mij best mee. Ongeveer twee jaar geleden was het nog een stukje duurder. Dus van een prijsstijging lijkt geen sprake.

Aanvullend zijn er nog bij te bestellen; een annuleringsverzekering en een annuleringsverzekering inclusief reisverzekering (annuleren, medisch, bagage) voor respectievelijk 15 en 20 euro. Maar let op: vaak zijn we al voor dergelijke zaken verzekerd via onze reguliere verzekeringen. Controleer dit want veel mensen verzekeren zich per ongeluk dubbel.

Daarnaast kun je extra voordelig een auto en hotel boeken.

 

 

 

Nu de andere situatie;

Vanuit Nederland wil ik graag naar Bergen in Noorwegen vliegen. In de omgeving van bergen wil ik twee weken verblijven en dan weer terugvliegen naar Nederland. Voor deze reis dezelfde data als in het eerste voorbeeld; 19 augustus weg, 2 september terug. Dan krijg ik de volgende gegevens (gegevens verkregen op 14-07-2016):

amsterdam bergen noorwegen vliegen prijzen

bron: cheaptickets.nl

Ticketprijs inclusief belasting(en) en toeslagen circa : EUR 200,00 (1 persoon)

 

Dan nog een ver voorbeeld;

Ik wil een week naar het noorden van Noorwegen. Ik wil in dit geval naar Narvik Noorwegen. Vanaf Narvik kunt u trouwens met een veerdienst oversteken naar de Lofoten.

Overigens kunt u ook voor Narvik kiezen als u naar de Noordkaap wil. U moet dan nog wel een tocht per auto / bus maken. Maar wanneer u tijd heeft is dit wellicht een hele mooie reis. Wanneer snel naar de Noordkaap wil is het vliegveld van Honningsvag een optie.

In dit voorbeeld wil ik een week naar narvik (noord noorwegen), in de maand augustus.

De reis in dit geval (op basis van een zoekresultaat van cheaptickets):

vliegen noord noorwegen prijzenbron: cheaptickets.nl

Voor circa 450 EURO koop je dus een retour naar Noord Noorwegen. Let wel: prijzen kunnen wisselen. Afhankelijk van de maand, vertrek/aankomst tijd, aantal personen, dat terugvlucht e.d. Let ook op de reistijden! Bovenstaande is voordelig maar betekend wel dat u, waarschijnlijk, in Oslo moet overnachten. Dit brengt al snel 150 EURO kosten maaltijden/overnachten met zich mee.

 

Hou dit dan ook goed in de gaten. In extreme gevallen kan de prijs oplopen tot ruim 1900 Euro ! Kijk maar eens hier onder:

duur vb noorwegen vliegen noordkaap

bron: cheaptickets.nl

 

Hier is het voordeel dat u direct door kan vliegen naar het hoge Noorden zonder overnachting in Oslo. Maar een prijsverschil van ruim 1200....? Dan zou ik er 1 tot 2 dagen Oslo bij doen en voor 740 EURO vliegen. Overigens blijkt hier wel uit dat eea niet echt helemaal eerlijk/normaal verklaarbaar is. Ver van te voren prijzen vergelijken is dus belangrijk.

Boek niet zomaar het eerste resultaat dat u van een van de bekende ticketvergelijkers krijgt. Vergeet niet dat ticketvergelijkers ook commerciele belangen hebben. Zij verdienen een commissie/provisie op iedere boeking. Daar staat tegenover dat we dankzij de ticket-vergelijkers veel meer inzicht hebben gekregen in de prijsverschillen. U bent tegenwoordig niet meer afhankelijk van enkel een reisbureau-advies.

Op de spitsbergen-pagina trouwens ook nog wat informatie over het vliegen naar Spitsbergen Svalbard. Zie hieronder een prijsindicatie voor een retourvlucht Spitsbergen (longyearbyen) - Amsterdam Schiphol:

 

prijs prijzen tarief ticket vliegen noorwegen spitsbergen naar amsterdam schiphol

 

 

OP ZOEK NAAR HET GOEDKOOPSTE VLIEGTICKET | LOW COST TICKETS

Zoals al vermeld; vergelijk de prijzen bijvoorbeeld dmv enkele online prijsvergelijkers. De verschillen kunnen aanzienlijk zijn!

Het spreekt voor zich dat populaire bestemmingen doorgaans goedkoper zijn dan minder populaire bestemmingen in Noorwegen. Oslo is bijvoorbeeld populair. Gevolg; veel vliegmaatschappijen vliegen naar Oslo waardoor er meer concurrentie is. En om de goedkoopste aanbieder te vinden is het dus handig om een online prijsvergelijker te gebruiken.

Een goede vergelijker voor vliegtickets is CHEAPTICKETS. Op de website van Cheaptickets kunt u heel eenvoudig de gewenste bestemming invoeren. Vervolgens vergelijkt hun website de tarieven van verschillende vliegmaatschappijen. U krijgt een keurig overzicht (van goedkoop tot minder goedkoop). U kunt trouwens via hun site ook gelijk het gewenste ticket bestellen.

 

De meeste mensen die naar Noorwegen vliegen gaan naar Oslo als eindbestemming of naar Oslo als tussenstation. Via de link hier onder kunt u direct tickets vergelijken voor een vlucht naar Oslo.

> Vliegtickets Oslo (TIP) < direct vergelijken

Laat je niet direct afschrikken door de relatief hoge ticketprijzen.

Reizen met de auto is ook prijzig. Nemen we bijvoorbeeld de reis Oslo - Trondheim (retour) dan krijg je de volgende berekening; het is ongeveer 500 kilometer van Oslo naar Trondheim. Dat is dus in totaal 1000 kilometer. Wanneer je auto gemiddeld 1 liter benzine op 10 kilometer verbruikt wordt dat in totaal 100 liter benzine of diesel. Stel dat je een benzinemotor hebt kost de brandstof dus ongeveer 140 Euro.

Maar niet alleen benzine kost geld. Vergeet niet dat je in Noorwegen meestal genoodzaakt bent om bepaalde bruggen / tunnels te nemen. Deze tolbruggen / toltunnels zijn vaak prijzig. Wanneer je dus alleen reist is het vliegtuig al snel aantrekkelijker.

Met meerdere personen is de auto misschien wel voordeliger.

Wanneer je echter niet al te veel tijd in de auto wilt doorbrengen is de meerprijs van het vliegen misschien de moeite waard. 

Andere kant is weer zo dat autorijden in Noorwegen prachtige uitzichten oplevert.

 

 

 

Conclusie:

Vliegen naar Noorwegen is een goede manier van reizen.

Zeker voor diegenen die op vakantie naar noordelijk Noorwegen gaan is het vliegtuig de beste optie.

Reken echter op stevige prijzen aangezien er geen prijsstunters naar Noorwegen vliegen.

Voor diegenen die naar zuidelijk noorwegen gaan is vliegen minder interessant. Het is een unieke ervaring om met een veerdienst over te varen naar Noorwegen. De meeste mensen die naar Noorwegen gaan zullen dat onder andere voor de prachtige omgeving doen.

Met de auto zult u meer daarvan zien dan wanneer u met het vliegtuig naar Noorwegen gaat. Gaat u een week of nog minder lang naar Noorwegen dan moet u vliegen zeker overwegen. Gaat u langer dan een week naar Noorwegen dan is eigen vervoer vrijwel altijd een stuk goedkoper (ervan uitgaande dat er op locatie een auto gehuurd wordt).

Gaat de reis naar noordelijk Noorwegen ? Dan moet u met de auto rekenen op een reis van circa 3000 km waar u een dag of 3 voor moet uittrekken. Vliegen is dan wel erg aantrekkelijk (circa 3 uur vliegen).

Korte trips zijn vaak voordeliger met het vliegtuig dan met de eigen auto. Let er wel op naar welke stad u gaat. In Noorwegen is eigenlijk enkel Oslo een stad waar prijsvechters op vliegen.

Nogmaals; het is slim om altijd tickets vergelijken! > direct vergelijken

 

 

 

Naar boven

Vorige pagina

Meer informatie over reizen met de auto naar Noorwegen

 

 

twitter noorwegen logo facebook noorwegen logo google plus noorwegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt in Mei 2017


U kunt geen rechten ontlenen aan de informatie op deze website.

copyright www.vakantienaarnoorwegen.nl 2007 / 2017


webmaster: info@vakantienaarnoorwegen.nl disclaimer

 

 

 

 

Vliegen naar Noorwegen | met het vliegtuig naar Noorwegen | tips & informatie / tarieven tickets

 

 

 

 

Onderwerpen:

 

______________________________

Startpagina:

- Home

 

___________________________________

Over Noorwegen:

- Noorwegen landinformatie

- kaart Noorwegen

- Scandinavië

- Spitsbergen Svalbard

- Nieuws Noorwegen

 

___________________________________

Vakantieinformatie Noorwegen:

- Reizen naar/in Noorwegen

----> met de auto

----> vliegen

----> met de trein

- Reisinformatie & reistips

- Steden & bezienswaardigheden

- Natuur

 

___________________________________

Vakantieactiviteiten Noorwegen:

- Vissen Noorwegen

- Wandelen Noorwegen

- Wintersport Noorwegen

- En verder...

 

___________________________________

Verblijf in Noorwegen

- Vakantiehuizen | campings

----> vakantiehuizen Noorwegen

----> campings Noorwegen

 

___________________________________

Verhalen | reisverslagen:

- Reisverhalen Noorwegen

 

______________________________

Foto | video Noorwegen:

- Fotoalbum Noorwegen

- Video's Noorwegen

- Webcams Noorwegen

 

___________________________________

Emigreren naar Noorwegen:

- Wonen / werken Noorwegen

 

______________________________

Noorwegen leuk/grappig/handig

- Van alles & nog wat

___________________________________

Noorwegen ervaringen delen:

- Noorwegen forum

 

___________________________________

Tips & suggesties voor deze site:

- Contact / suggesties

- Gastenboek Noorwegen

 

___________________________________

Noorwegen op het internet:

- Andere noorwegensites

 

___________________________________

Noorwegen economisch :

- Bedrijven Noorwegen

- Olie|gas|elektriciteit